barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Smokin’ Joe Kubek & Bnois King – Close To The Bone

 

Voor wie de rockende en stevige blues van Kubek & King gewend is is dit ‘unplugged’ album even een kwestie van gaan zitten en een paar keer beluisteren. Het duo heeft een keur van artiesten om zich heen verzameld, waaronder Bob Corritore, Fred Kaplan, Lynwood Slim en onze eigen Big Pete (van der Pluijm). Bijna alle songs zijn zelfgeschreven.

Wat we te horen krijgen is een heel album met uitstekende gespeelde songs. Akoestisch spelen kan een valkuil zijn, omdat eventuele fouten en slordigheden dan makkelijk aan het licht worden gebracht, die met elektrisch spel in het volume nog wel eens verborgen zouden kunnen blijven. Maar in deze valkuil wordt hier door de heren niet getrapt. Er wordt met veel plezier gemusiceerd en dat wordt heel duidelijk overgebracht op de luisteraar.

Opvallend zijn bijvoorbeeld de volgende nummers: “Poor Boy Blues”, waarin King zingt met een bijna flamenco aandoende gitaarbegeleiding van Kubek. In “Keep Her Around” doen alle gasten mee, dus behalve het duo zelf horen we nog drie gitaristen, drie harmonicablazers, een bassist en een drummer. De song verzandt niet in de massa instrumenten, maar ieder speelt op zijn beurt zijn partijtje. Door de groove en de muzikale inbreng van allen is dit voor mij de mooiste song van de cd. Op “Yankin’ My Chain” horen we dan weer alleen King en Kubek. Het is een vlotte boogie en laat horen waar de heren ook zonder elektriciteit toe in staat zijn. En in het laatste nummer “Mama’s Bad Luck Child” worden de heren bijgestaan door harmonicaman Lynwood Slim. Het is een pure blues, die doet denken aan de ouderwetse countryblues.

Conclusie: Een uitstekend album van de mannen die wij alleen stevig, rockend en elektrisch kennen. Zij bewijzen hier dat hun muziek ook ingetogen en akoestisch uitstekend klinkt.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl