barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Tas Cru - Tired Of Bluesmen Cryin'

Tas Cru komt uit het Canadese Quebec, woont nu in New York en staat bekend om de verborgen betekenis achter zijn teksten. Met "Tired Of Bluesmen Cryin'" is net zijn vierde album verschenen en de titel is wat dat betreft tekenend voor de onderwerpen op dit album. Niet het gebruikelijke eenvoudige 'love you, miss you'-gedoe, maar ook hier kiest hij voor een geheel andere benadering.

Het album begint met de titelsong, slechts solo gespeeld, waarin Cru's rauwe stem wordt begeleid door zijn Tejano Sigaardoos slidegitaar. Het nummer bestrijkt een bandbreedte tussen de moerassen van Louisiana en de rock van New York. En dat allemaal in zijn eentje, petje af. Het tweede nummer is een prettig in het gehoor liggend rocknummer, waarin Cru wordt begeleid door een band. Mooi detail is de harmonica die de zang als een soort schaduw volgt en dan samen met de gitaar soleert. Dan volgt de rustige ballad "One More Time" met fraai samenspel tussen piano en gitaar. Het soulvol gezongen "Road To My Obsession" doet denken aan de Memphis soul van Stax e.d. Mooi gezongen en voorzien van lekkere gitaarlicks. Lekker swingend gaat het verder met "Try, Oh I Try" met een mooie harmonicasolo. Al rockend duiken we "That Lovin' Thang" in, dat vooral opvalt door de smeuïge orgel van Tony Perrino.

"Every Word I Say" swingt de pan uit en is een voorbeeld van Cru's talent als tekstschrijver. In "Sure Do (want to fool around)" geeft hij aan dat het zich best wel eens loont de gek uit te hangen. Het is een swingende nummer met akoestische slidegitaar en smaakvolle riffs van piano en harmonica. "Storytime" is een talking blues met een swingende begeleiding van straks spelende bas en drums, die worden bijgestaan door orgel en slidegitaar. Voor mij persoonlijk het beste nummer van dit album. Met "Heal My Misery" komt Tas nog even terug op het thema van dit album, namelijk het gezeur en gehuil van andere bluesmannen. Het geheel is gebouwd op een countryachtig ritme met duidelijke blues- en rockthema's in de zang en solerende instrumenten. Knap om zoveel stijlen in een song bijeen te brengen. Het album eindigt in een duidelijk mineur met de hartverscheurende blues "Dark Side Of The Mountain". Hierin beschrijft Tas de vele zelfdodingen onder de Amerikaanse militairen.

Conclusie: Een prima album, daar kan ik kort over zijn. Uitstekend gemusiceerd door Tas Cru en zijn band en voorzien van uitstekende, soms diepzinnige, soms grappige teksten.

Storytime

.

Reacties

R. Bates op 04-11-2012 10:50

Thank you Eric - fine job as usual!.RBates - KT Management

Frenk Roszak op 05-11-2012 07:37

Thank u very much as always Eric..

RegardsFrank Roszak
Frenk op 05-11-2012 09:01

Hey Eric,

Dat ziet er inderdaad heel anders uit. Niet slecht, maar het is even wennen. Ik ben nu wel de submenu's kwijt, die links stonden. Ach, de artikelen zullen er niet minder van worden.

Greetz

Frenk

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl