barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The No Refund Band - The No Refund Band

Een 'grappige' opmerking maken over de naam van de band is makkelijk en ik laat het er voorlopig even bij. Eerst maar eens luisteren en dan beslis ik of ik geld terug wel. Hè, nu doe ik het toch.Met het naar de band genoemde album ligt nu de debuut-cd van deze band in de speler. Hoewel het een debuutalbum is zijn geen van de muzikanten groentjes in het vak. Al jarenlang hebben zij hun sporen verdiend.

De band is afkomstig uit Texas en bestaat uit Ricky Jackson (zang, leadgitaar), Rik Robertson (bas), Mike Crownover (slag- en leadgitaar), Anthony Terry (sax), Jim Brady (trompet) en Walter Cross (drums). Zes van de twaalf songs zijn zelfgeschreven.

De cd begint met de swingende bluessong "Blues Is My Business" met een funky ritme en prima gitaarspel. Dit wordt gevolgd door het op een Latijns-Amerikaanse ritme gebouwde "Come Down Slow". Ook het gitaarspel doet Mexicaans aan. Met de eerste twee songs is meteen duidelijk dat de band zich niet vastpint op één stijl, maar een veelvoud ervan beheerst. Dat wordt nog eens bevestigd door de eigenzinnige versie van het aloude Beatlesnummer "Eleanor Rigby", dat hier een haast jazz/popfusion-achtig  jasje krijgt. Het doet mij af en toe denken aan Blood Sweat & Tears. Dan volgt een mooie akoestische popballad met "Fall Again" dat is voorzien van fraai strijkwerk. "Just To Be Blue" is een heerlijk swingende blues, dat wordt gevolgd door het stevig rockende "Got Whiskey". Er wordt gas teruggenomen met het door Rick Jackson gezongen en Mike Crownover op akoestisch gitaar begeleidde "One More Drink". Dan volgt "Soul Shine", oorspronkelijk van de hand van Warren Haynes. Ook hier maakt de NRB een prachtige soul/bluesballad met fraai zang en prima gitaarspel van. "Spanish Prelude" is een kort intermezzo met spaans gitaar- en trompetspel, dat overgaat in het humoristische "Never Been To Spain". Het humoristisch zit hem in de tekst, muzikaal wordt er uitstekend werk verricht en ik vind het zelf het beste nummer van het album. Ook het swingende "Top Side" bevat een humoristische tekst, deze keer over ouder worden. Het laatste nummer, de klassieker "Willie The Wimp", wordt in een rockversie uitgevoerd. Het knallende drumwerk en de blazerssectie zorgen er mede voor dat het album met een hoogtepunt eindigt.

Conclusie: Een meer dan uitstekend debuutalbum van een prima band. Koop de cd, je hoeft niet bang te zijn je geld terug te moeten vragen. Hè, doe ik het toch weer.

Meer over de band : www.norefundband.com

Reacties

Frank Roszak op 10-11-2012 10:19

Hi Eric.. Many thanks . Glad you like the music. Have a terrific weekend.RegardsFrank Roszak

Ann op 11-11-2012 16:57

Hoi hoi Eric, alles goed bij jou hoop ik.

Liefs

Ann

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl