barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Gwyn Ashton - Radiogram

Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat Gwyn Ashton een beetje aan mijn aandacht is ontsnapt totdat ik zijn meest recente album “Radiogram” op de deurmat aantrof. Het blijkt dat de goede man al een hele serie albums op zijn naam heeft staan. Ashton is geboren in Wales en in Australië opgegroeid. Sinds een jaar of twintig woont hij weer in Europa en heeft inmiddels een flinke naam als bluesrocker van de eerste orde opgebouwd.

Met “Radiogram” heeft hij onlangs zij zesde cd op de markt gebracht. Naast zijn vaste drummer Key Hickman wordt hij hierop begeleid door hooggewaardeerde collega’s als Don Airey, Kim Wilson, Robbie Blunt, Johnny Mastro, Mark Stanway en Mo Birch, die allen hun sporen in de blues en rock ruimschoots hebben verdiend.

De opener “Little Girl” is ook op single uitgebracht. Het begint krakend en ouderwets alsof het op een oude grammofoon wordt gespeeld, alleen Gwyn die met zijn gitaar meezingt, dan valt harmonicaman Kim Wilson bij en al snel vliegen de vonken er af. Ook het volgende nummer “Don’t Wanna Fall” knalt uit de speakers. Het album is gevarieerd en biedt afwisselend stampende rock en meeslepende blues. Mijn favoriete songs zijn de stevige blues “Let Me In” met geweldig harmonicawerk van Johnny Mastro en het meeslepende “Dog Eat Dog”. Met het laatste nummer “Bluz For Roy” had ik in eerste instantie wat problemen. Een tribuut aan Roy Buchanan is mooi, maar het zijn wel erg grote schoenen waar je als gitarist in moet passen. Vooral ook omdat Gwyn iemand is die meer door Rory Gallagher is beïnvloed. Maar, na de track een paar maal beluisterd te hebben, moet ik toegeven dat hij zich op een prima manier van zijn taak kwijt. Helemaal Roy Buchanan wordt het niet - dat heb ik nog nooit iemand horen doen – maar Gwyn brengt het er toch prima van af.

Conclusie: voor fans van het stevigere bluesrockwerk is deze cd absoluut een aanrader. Goed spel, opwindende muziek en veel vuurwerk. Wat wil je toch meer?

Reacties

Jay op 17-01-2013 14:20

Gwyn Ashton is beschikbaar voor optredens in de BeNeLux van 27 maart tem 08 april èn 05 mei tem 11 mei 2013

Info & boekingen:   Bluesfarm Music Agency

bluesfarmagency@gmail.com

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl