barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dutch Blues Foundation Benefiet Concert 11 januari 2013

Robbert Fossen & Peter Struijk / Sugarboy and the Sinners

Het duo Robbert Fossen & Peter Struijk en de jonge band Sugarboy & the Sinners zij de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2012 en zij vertegenwoordigen ons land eind januari bij de International Blues Challenge in Memphis. Om de kosten voor de reis gedeeltelijk te kunnen is op 11 januari jl. door beide bands een benefietconcert gegeven in De Kletskop in Asch. Niets tegen de Kletskop, want de verzorging was uitstekend, maar het zaaltje is gewoon te klein om een dergelijk evenement te organiseren. Met zo’n 65 toeschouwers was de locatie afgeladen vol. Wel gezellig, maar een wat grotere zaal had ook de inkomsten flink kunnen opschroeven.

              

Als eerste begint het duo Robbert Fossen / Peter Struijk. Zij brengen met zijn tweeën pure ouderwetse Chicagoblues. Fossen als zanger en harmonicaspeler/gitarist en Struijk die op een geweldige manier de het solowerk voor zijn rekening neemt. Klassiekers als “Walking Blues” en “She’s Nineteen Years Old” passeren de revue. Helaas heeft Robbert even, zoals ze in Formule 1-taal noemen, een ‘momentje’, maar Peter vangt dat op meesterlijke wijze op en voor je het weet loopt alles weer in het gareel.

Na een korte pauze en ombouw van het kleine podium is het de beurt aan Sugarboy & the Sinners. Ik had al wel iets over ze gehoord, maar ze echt zien spelen is een aparte ervaring. Een geweldige band met een innemende zanger, die ook nog een flink deuntje op de harmonica blaast, een drummer en bassist die het geheel zeer strak houden en een gitarist, die de hele boel opfleurt met zijn licks en solo’s. De muziek hangt tegen de jumpblues en rock ’n roll, maar is duidelijk op de blues gebaseerd. De vier jonge kerels spelen met gemak en veel plezier en dat straalt af op het publiek en al snel wordt er gedanst.

Daarna is het weer de beurt aan Robbert Fossen en Peter Struijk, maar nu met band. Drummer Frankie Duindam van de Sinners blijft zitten en vervangt Eduard Nijenhuis en op bas doet Jan Markus mee. Het gaat nu een tandje hoger als in de eerste set: de onvervalste elektrische Chicagoblues wordt ten gehore gebracht. Er worden wat songs van Magic Slim gespeeld en met “Rock Me Baby” gaat echt het dak eraf.

Hierna zouden Sugarboy and the Sinners nog een set spelen, maar dat hebben wij niet meer afgewacht. We houden immers nog een flinke thuisreis voor de boeg. 

Ik ben heel benieuwd wat de zes heren in Memphis doen. Tot nog toe is er in de 28 voorgaande edities van de International Blues Challenge maar een niet-Amerikaanse band met een eerste prijs naar huis gekomen. Zal het dit jaar anders worden? Aan de inzet en bekwaamheid zal het niet liggen. We duimen voor ze.

Als voorbeeld twee filmpjes van beide bands:

Reacties

Sugarboy op 16-01-2013 07:13

Ha Eric,Bedankt voor je komst afgelopen vrijdag en de goeie recensie. We hopen jebinnenkort weer een keer te zien!Groet, Boy

Kuno Mooren op 19-01-2013 12:06

Leuk om weer te lezsen Eric, je was al van foto's voorzien zie ik :-)

we treffen elkaar vast weer ergens in het land ;-)

l.gabriels op 19-01-2013 12:16

Mooi stukkie .  

Dutch Blues Foundation op 20-01-2013 11:22

Beste Eric,

 

Was super. Bedankt voor je recensie. Ik heb het op Facebook gezet.

 

Tot een volgende keer. 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Marcel van der Linden - penningmeester 

Dutch Blues Foundation

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl