barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mike Wheeler - Self Made Man

Met een carriere van een kleine dertig jaar mag je Mike Wheeler geen beginneling meer noemen in de blues. Deze uit Chicago afkomstige zanger/gitarist heeft inmiddels een CV om ‘U’ tegen te zeggen. Hij heeft gespeeld met Buddy Guy, B.B. King, Son Seals en Shemekia Copeland, om er maar een paar te noemen. Ook de leden van zijn band, t.w. bassist Larry Williams, drummer Cleo Cole, harmonicablazer Omar Coleman en keyboardman Brian James, hebben hun sporen verdiend en gespeeld met praktische de hele who’s who uit de Chicagoblues. Op het nog steeds uitstekende Delmark-label is onlangs het tweede album “Self Made Man” verschenen.

Wheeler is een uitstekende zanger met een prima soulstem en dat laat hij meteen horen op de opener “Here I Am”, een funky blues waarop hij ook zijn gitaar flink het woord laat doen omringd met de onnavolgbare B3-klanken van James. Hiermee geeft hij alvast zijn visitekaartje af en met het tweede nummer “Big Mistake” zet hij de stevig ingezette lijn voort. Echt zwakke nummers heb ik niet kunnen ontdekken en songs die het waard zijn nog eens extra te vermelden zijn “I Don’t Like It Like That”, dat mij af en toe herinnert aan Albert King, “Moving Forward”, waarin Williams uitstekend werk verricht met de bas en mijn favoriete song “Self Made Man” met een prachtige interactie tussen Wheelers gitaar en de harmonica van Coleman.

Wheeler heeft zich omringt door uitstekende musici, maar de ster van het album is hij toch zelf. Met zijn soulstem en het vurige gitaarwerk is hij duidelijk het middelpunt.

Conclusie: Een uitstekend album. Fans van moderne Chicagoblues moeten hier maar eens naar luisteren en het album dan maar gewoon aanschaffen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl