barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mississippi Heat - Delta Bound

Twintig jaar bestaan zij al weer en “Delta Bound” is hun tiende album en het vierde dat op Delmark is  verschenen. De band wordt geleid door harmonicaman Pierre Lacocque. Verder maken zangeres Inetta Visor, de gitaristen Giles Corey en Billy Satterfield deel uit van de band. De keyboards worden bespeeld door Chris Cameron en Johnny Iguana en bassist Joseph Veloz en drummer Kenny Smith zorgen voor een solide backing. Van de veertien songs zijn er elf door Lacocque geschreven en het zijn stuk voor stuk prima stukken blues.

Inetta Visor is de huidige zangeres van de band en zij levert meesterwerk af op songs als “Granny Mae”, “Don’t Let me Be Misunderstood” en het fantastische door haar zelf geschreven “The Blues Matrix”. De vroegere zangeres van de band, Deitra Farr levert op een aantal songs ook een uitstekende bijdrage. Van extra hulp heeft Mississippi Heat geen klagen, want naast de al genoemde Deitra doen ook mensen als Carl Weathersby en Chubby Carrier mee. Naast de al genoemde songs zijn ook “Look-A-Here Baby” en “Mr. Misteater” een extra vermelding waard.

Conclusie: Met zo veel talent in een band zou het ook makkelijk fout kunnen gaan waardoor het geheel aan egotripperij ten onder gaat. Gelukkig is dit bij Mississippi Heat niet het geval. Op ieder album blijken zij weer in staat uitstekende samenwerking te tonen met als resultaat prima muziek.

Reacties

Pierre Lacocque op 14-01-2013 07:11
Hi Eric,
Thanks for your review of our Delta Bound.
All the best,
Pierre
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl