barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Robert 'Top' Thomas - The Town Crier

Deze week lag op de mat de cd van Robert 'Top' Thomas, een bluesman met een behoorlijke staat van dienst. Hij heeft gespeeld met artiesten als Lazy Lester, Victor Wainwright en Bill 'The Sauce Boss' Wharton om er maar een paar te doen en hij was medeoprichter van Smokehouse, waarmee hij vier hooggewaardeerde albums heeft opgenomen. En nu is hij alleen op pad en ligt sinds kort zijn solodebuut "The Town Crier" in de winkel.

Met de hulp van bassist Stephen Dees, drummer Billy Dean en harmonicaspeler Stephen Kampa en op een aantal songs verdere ondersteuning van Damon Fowler op dobro, Victor Wainwright op toetsen, Brandon Santini op harmonica en Beth McKee op accordeon heeft Thomas een prima album afgeleverd. Van de dertien songs staan er twaalf originele songs op.

Met de opener "Mississippi Quickie" is meteen duidelijk welke richting het op gaat. Het is een uptempo song met duidelijke swampblues-invloeden. En swampblues is precies wat we de rest van het album te horen krijgen. Lekker smeuïge blues, een typisch knauwende stem, mooie gitaarlijnen en fraai ondersteund door harmonica en toetsen. Het is een uitstekend album met eigenlijk geen missers. Uitschieters zijn voor mij het sinister klinkende "Bad Seed", het akoestische "What's The Matter Ma?", de trainboogie "Daddy's Gone" en de diepe blues van "King Snake Crawl".

Conclusie: Een bewijs dat de echte blues nog niet dood is. Deze Robert 'Top' Thomas weet als geen ander een stukje Mississippi in de ouderwetse Florida swampblues te brengen. Liefhebbers van echte downhome blues kunnen dit album zonder enig risico aanschaffen; je zult niet teleurgesteld worden.

Reacties

Frank Roszak op 01-02-2013 10:02

Thanks Eric

Sent on the Sprint® Now Network from my BlackBerry®
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl