barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Cubical - Arise Conglomerate

Afkomstig uit het muzikale Liverpool, geaccrediteerd door Noel Gallagher van Oasis en met een reputatie een prima liveband te zijn dan kun je als The Cubical zijnde eigenlijk niet meer fout. Dat hopen we dan maar, want dat zou ook zo maar een valkuil kunnen zijn.

Nu heeft The Cubical niet zomaar een reputatie kunnen opbouwen. Daar moet dan toch meer achter zitten. Eerst maar even de band voorstellen. Die bestaat uit Dan Wilson (zang. gitaar), Alex Gavaghan (gitaar, piano, achtergrondzang), Johhny Green (gitaar, harmonica), Mark Percy (drums, achtergrondzang) en Craig Bell (bas). Hun meest recente album heet "Arise Conglomerate" en het bewijst dat zij niet alleen live een prima band zijn maar in de studio ook hun mannetje staan.

Wat vooral opvalt is de stem van Dan Wilson. Niet een die je zou verwachten van een jonge vent, maar eerder in de Chicagoblues van vijftig jaar geleden zou plaatsen. De single is ook meteen de opener van het album. "On The Weekend" is een stampend upbeat nummer met swingende blazers. Helaas is het vrij snel voorbij en wordt het veel ingetogenere "Daily Grind" ingezet. En op enkele vlottere werkjes na is deze ingetogenheid toch de grote teneur van het album. Jammer genoeg wordt het dan soms een beetje langdradig. Niet dat de muziek slechts is, integendeel, de band speelt goed en is goed op elkaar ingespeeld. Maar de band blijft een beetje in hetzelfde stramien (lees: sixties, Animals, Captain Beefheart, Them) hangen. Maar meer songs van het kaliber als "123 Girl" en "Prisoner Of Our Love" zouden zeker niet misstaan. 

Conclusie: Geen slechte cd, maar helaas iets teveel van hetzelfde.  Wat meer variëteit had het geheel m.i. naar een hoger plan kunnen brengen. Er staan zeker prima songs op het album met interessante thema's. Wat dat betreft is het zeker een album die het waard is beluisterd te worden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl