barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Black Country Communion - Afterglow

Met “Afterglow” brengt de supergroep Black Country Communion al het derde studioalbum binnen drie jaar uit. Met het livealum erbij staat de teller dus nu al op vier stuks. Een ware prestatie voor een band, waarvan de leden ook nog eens solocarrières of andere projecten hebben. En dat is precies de reden dat het misschien ook wel eens het laatste album zou kunnen zijn. Het rommelt een beetje binnen de gelederen; bassist/zanger Glenn Hughes heeft onlangs in een interview zitten mopperen over het feit dat de band in verband met de solocarri1ere van gitarist Joe Bonamassa te weinig tijd heeft om op te treden. Naast de genoemde heren bestaat de band nog uit drummer Jason Bonham en toetsenist Derek Sherinian.

Ondanks het tijdgebrek hebben de heren toch weer een uitstekend album uitgebracht. De songs zijn allemaal van de hand van Hughes, ook hier is de inbreng van Bonamassa minimaal te noemen. Het hele album is ook binnen vijf dagen ingespeeld. Ook met dit album beweegt BCC zich in het bluesrockidioom en, hoewel het niet echt vernieuwend is wat hier wordt gebracht, is dit album gevarieerder dan de voorgaande producties. Er zit meer ruimte in voor rustigere stukken en soms horen we zelfs een akoestische gitaar landskomen; iets dat het luisterplezier alleen maar vergroot. Nummers als het aan Led Zeppelin herinnerende “Afterglow”, de smaakvolle blues “Common Man” en het intrigerende “The Giver” zijn wat mij betreft de uitschieters.

Conslusie: Mocht dit inderdaad het laatste album zijn dan wordt hier nog wel even een visitekaartje afgegeven. Prima werk, goed gemusiceerd en misschien helaas binnenkort voorbij. Laten we er nog maar even van genieten.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl