barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Harlis Sweetwater Band - Lights Goin' Down

Alles heeft zijn voor- en zijn nadelen. Dat is een feit en ook op dit album wordt dit maar weer bevestigd. “Lights Goin’ Down” is het nieuwe album van de uit Anaheim, Californië afkomstige zanger/gitarist Harlis Sweetwater. Maar het feit dat hij uit Californië komt houdt niet automatisch in dat wij hier zoetgevooisde Westcoast-muziek te horen krijgen. Integendeel, wat dat betreft had hij zo uit de klei van de Mississippi Delta getrokken kunnen zijn.

Dat wordt meteen duidelijk bij het eerste nummer, een cover van de Willie Dixon-klassieker “Back Door Man”. Een prima bluessong, die uitstekend past bij de grommende stem en het gitaarwerk van Sweetwater. Ook “Like A Woman Should” is een echte blues, maar nu wat sneller en harder. Maar het is niet alleen stampwerk, dat we hier horen. Luister maar eens naar het gevoelige en soulvolle “I Can’t Justify”. De afsluiter is weer kniediep in de Deltaklei met “Mistreater Blues”, dat naar mijn mening wel iets weg heeft van Mississippi Fred McDowell.

Kort samengevat is het een geweldig album geworden. Om de muziek te beschrijven kom ik tot een mix van rock en Deltablues met een flinke dosis soul. En om op mijn eerste zin terug te komen. Ook dit album heeft een nadeel: het is te kort. Slechts zeven songs en 34 minuten speeltijd. Daar had toch minstens 20 minuten bij gemoeten.

Voor meer informatie zie www.harlissweetwater.com

Reacties

Harlis Sweetwater op 19-02-2013 21:44
thank you so much Eric. I really appreciate you doing the review on both sites
and for taking the time to do the the translation!
Cheers!
~Harlis
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl