barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
James 'Buddy' Rogers - My Guitar Is My Only Friend

Hij is nog geen veertig, maar heeft al ruim vijfentwintig jaar bandervaring. De uit Vancouver, Canada afkomstige gitarist begon al op zijn elfde met een eigen bandje en hij kan op dat gebied al een oude rot worden genoemd. En nu eindelijk na vele jaren optreden, vele tournees en het begeleiden van anderen op hun opnamen heeft James ‘Buddy’ Rogers de kans gekregen een eerste eigen cd te maken.

Samen met zijn vriend en producent van het album Tom Lavin heeft hij de tien nummers zelf geschreven. Als begeleiders doen de al genoemde Lavin op tweede gitaar en Mike Kalanj op Hammondorgel mee, terwijl de bassisten Bill Hux en Ivan Duben en de drummers Bill Runge en Tony Marryatt deze rollen afwisselend voor hun rekening nemen.

De openingstrack is de titelsong van het album met de wat zielig aandoende benaming “My Guitar’s My Only Friend”. Het zou zo maar uit de koker van Albert King kunnen zijn gekomen. Met het jazzachtige “Let’s Get Loose” zet de band een prima groove neer, terwijl “I’m On The Road Again” wat steviger is en zo af en toe doet denken aan ZZ Top. Het is duidelijk dat Rogers een uitstekende gitarist, maar zijn zang kan mij niet overal echt overtuigen; die is wat te vlak en er ontbreekt net dat stukje emotie dat je in de blues nodig hebt. Ook de ritmesectie is vaak wat te statisch en komen pas los bij de meer jazzy nummers. De beste songs zijn voor mij “Guitar Sue”, waarin Rogers zijn gitaar lekker laat meespreken, en het funky “DAWG”.

Conclusie: Ondanks de twee punten van kritiek is het op zich een heel aardig album geworden. Rogers is een uitstekende gitarist en weet leuke songs te schrijven. Als hij zijn zang wat emotioneler weet te maken en de band een tikje meer gaat swingen dan hebben we hier zeker een goede aanwinst.

Reacties

James Rogers op 15-02-2013 22:58
Thanks Eric,
I am in the planning stages on touring the Netherlands spring of 2014 possibly!
 
Cheers
James
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl