barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Lisa Cee - My Turn

Lisa Consales, zoals ze eigenlijk heet, is al vele jaren een gevestigde naam in Zuid-Californië. En na vele jaren van optreden, optreden en nog eens optreden, met als hoogtepunt het leiderschap van de huisband in de Gibson and Fender Lodge tijdens het vermaarde Sundance Film Festival, is het nu eindelijk haar beurt. Vandaar de naam van haar debuut-cd “My Turn”.

Lisa Cee, die de zang op zich neemt, wordt hier begeleid door haar band, bestaande uit gitarist BR Millon, bassist Mike Hightower en drummer Albert Trepagnier Jr. Op een aantal nummers spelen zo links en rechts nog wat gasten mee. Van de veertien songs zijn er negen door Lisa zelf geschreven. Omdat ik haar nog niet kende ben ik op internet op zoek gegaan naar wat achtergrondgegevens en daar las ik dat ze live behoorlijk te keer kan gaan en het publiek heel goed weet op te zwepen. Op dit album echter gooit ze het over een geheel andere boeg. Het is minder ruig en de teksten gaan behoorlijk diep. 

Na de cd een aantal keer te hebben beluisterd ben ik tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk geen zwakke nummers op te vinden zijn. De inspiratie ligt hier duidelijk in de soul en blues van de zestiger jaren en varieert van het soulvolle “What Good Am I” tot aan het singer-songwriterachtige “Already Free”. De vijf covers krijgen een mooie eigen versie, vooral in Jefferson Airplanes “White Rabbit” laat Lisa horen wat zij vocaal in haar mars heeft. De eigen songs maken toch de meeste indruk. Mijn favorieten zijn het rockende “Cold Hearted Woman” en vooral het indrukwekkende “Lost You”, waarin wordt gezongen over de dood van een geliefde.

Conclusie: Een prima album van een uitstekende zangeres en componist. Het heeft lang geduurd voordat op de plaat verscheen, laat dit een goede stap in de richting zijn voor haar carrière en hopen dat we snel meer van Lisa Cee zullen horen.

Reacties

Frank Roszak op 05-02-2013 07:04

Thanks appreciate it

Sent on the Sprint® Now Network from my BlackBerry®
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl