barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mike Eldred Trio - 61 & 49

Voor bluesfans moet de titel van het album als muziek in de oren klinken. “61 & 49” slaat namelijk op het kruispunt van de highways met deze namen en laat dit nu toevallig midden in de staat Mississippi liggen. Samen met bassist John Bazz en drummer Jerry Angels vormt zanger/gitarist Mike Eldred het trio met zijn naam. Het album “61 & 49” is al eens uitgebracht in 2011 en de Los Angeles Times noemde het toen een van de beste albums van dat jaar. Door Ripcat Records is het nu opnieuw uitgebracht. Niet alle opnamen stammen uit dat jaar, want op twee er van speelt Ike Turner nog mee en die is al in 2007 overleden. Naast hem krijgt de band op enkele nummers ook hulp van mensen als Scotty Moore en Kid Ramos om er maar een paar te noemen.

En hoewel de mannen uit Californië komen lijkt het er op dat ze tot aan hun enkels in de klei van de Mississippi staan. Wat we horen is geen pure blues, maar valt wellicht beter samen te vatten onder rootsrock. Maar zeker doorspekt met een flinke dosis blues, rock ‘n roll en ook rockabilly. Alle dertien songs zijn door Eldred zelf geschreven en we worden getrakteerd op een mix van blues, gospel en vroege R&B. Van de a-capella gezongen opener “Don’t Go Down There” via de instrumentale boogie in “Jake’ Boogie”, de blues van “Ruby’s Blues”, langs de rock ’n roll in “She’s A Rocket” naar de Deltablues van “61 And 49” biedt het trio ons een prachtige reis aan door bluesland. Nummers die een extra vermelding verdienen zijn m.i. “She’s A Rocket” met Ike Turner op piano, de slowblues “Ruby’s Blues” met prachtig gitaarwerk en de akoestische afsluiter “61 & 49”.

Eldred is een prima zanger, een uitstekend gitarist en een goede songschrijver en samen met zijn band en de extra hulp die hij heeft gekregen is dit een uitstekend album geworden. Mij is niet bekend waarom het opnieuw is uitgebracht. Maar als het is gebeurd omdat de verkoop twee jaar geleden tegenviel dan ik concluderen dat het in ieder geval een album is dat een tweede kans verdient.

Zie ook www.mikeeldredtrio.com

Reacties

Mike Eldred op 16-02-2013 06:45

Wow!! Thank you so much! I will post it on our Facebook and Twitter page!!! Thank you again!Best,Mike Eldred

Frank Roszak op 16-02-2013 06:46

Good stuff EricRegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl