barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Nick and the Overols - Telegraph Taboo

Nick and the Overols is een uit Chicago afkomstige band die nu ruim een jaar bestaat en is gevormd rond zanger/gitarist Nick Peraino. Deze heeft al ruimschoots zijn sporen verdiend in de bands van Joanna Connor en Sugar Blue, waarmee hij enkele jaren geleden nog door Europa heeft getoerd. De band bestaat verder uit gitarist Carlos Showers, bassist Vic Jackson en drummer Lance Lewis en meteen al nadat de band was opgericht waren zij vijf maanden lang de huisband in de bluesclub Kingston Mines in Chicago.

Toen ik de cd opzette en de eerste track ”Take The V Train” hoorde was ik eigenlijk geneigd het meteen af te zetten. Zelden heb ik zo’n vervelend nummer gehoord. Eigenlijk hoort een openingsnummer meteen je aandacht te grijpen en representatief zijn voor de rest van het album. Maar blijkbaar hebben de heren daar een andere mening over of misschien vinden zij het wel mooi. Het tij keert meteen bij de tweede song “Chitown Via Greyhound”; een song die wel pakkend is en waarop duidelijk Peraino’s kwaliteiten als bluesgitarist naar boven komen. In “Heed The Words I Say” horen we duidelijk een Paul Rodgers-achtige stem en met “Honey, Please” hebben we meteen het voor mij beste nummer. Als je deze vier eerste songs hebt beluisterd krijg je pas een goed beeld uit welke vaatje deze band tapt. Het is duidelijk stevige blues, gitaarrock, soul en een flinke scheut psychedelica. Er volgen nog zes nummer, zeer gevarieerd van soulvolle ballads (“Half Of Two”), stampende blues (“Mojo A Gogo”) en rustig gitaarwerk (“Hey Mr. President”).

Na een misser bij de opening komt de band op de rest van het album zeer goed terug en het koste niet veel moeite mij te overtuigen van hun kwaliteiten. Verrassend, gevarieerd en gewoon goed.

Reacties

Tony Bonyata op 26-02-2013 22:53

Thanks, Eric.

T
 
Tony BonyataPavement PR
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl