barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Big Papa and the TCB - Six Pack Of Cool

De band is gevormd rond zanger/gitarist Chris 'Big Papa' Thayer en bestaat uit bassist Stevie Brown, drummer Ray Wilson, pianist John Mila de la Roca, saxofonist Marurice Oliva en trompettist Marques Crews. Samen vormen een meer dan uitstekende jumpbluesband uit Californië. In de VS heeft iedereen ze wel eens gehoord, want hun song "Go Big Papa!"  wordt gebruikt in een commercial van een of ander bij ons onbekend pizzamerk. 

Vanaf de eerste song, het swingende "Papa's In Da House" tot en met de afsluiter, de pianoblues "My Way Back Home" raast het album als een wervelwind uit de speakers door het huis. Thayer heeft een lekkere soepele stem en is een meer dan goed gitarist en dat hij vooral in de songs "The More Things Change" en "Wait Till Yo Daddy Getz Home". De blazerssectie is onontbeerlijk voor het geluid van de band en de ritmesectie vormen het stevige fundament waarop de rest van de band de songs uitbouwt. Mij persoonlijke favoriet is "Crazy 'Bout The Girl", waarop gastgitarist-extraordinair (zo mag je hem best noemen) Gino Matteo samen met Thayer fantastisch werk levert. Het album bestaat uit twaalf eigen songs en een cover, "Murder In The First Degree", dat is geschreven door Honey Piazza en bekend is van Rod Piazza and the Mighty Flyers.  

Conclusie: Een leuk album met een paar erg goede songs, maar zeker met een prima sfeer. Uitstekend geschikt om een feestje mee op te fleuren. Je kunt gewoon niet blijven stilzitten.

Reacties

Christ Thayer op 19-03-2013 07:17

Thank you very much for the wonderful review.I will make sure everyone sees it.CT

Frank Roszak op 19-03-2013 07:22

Thanks Eric..RegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl