barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dave Arcari & the Helsinki Hellraisers - Whisky In My Blood

Was Dave Arcari's laatste cd nog een verzameling nieuw opgenomen oude nummers zijn recente album "Whisky In My Blood" is er gewoon weer een met nieuw materiaal. Begeleid door zijn inmiddels min of meer vaste begeleiders, de uit Finland afkomstige Helsinki Hellraisers is dit ook weer een cd vol songs zoals we Dave kennen: rauw, ongepolijst en puur. De Helsinki Hellraisers bestaan uit Juuso Haapasalo (staande en elektrische bas) en Honey Aaltonen (snaredrum, bekkens en wasbord).

Al vanaf de eerste tonen van het eerste lied "Whisky In My Blood" weten we wie we voor ons hebben. Ook op deze cd is de aanpak anders dan zachtaardig en lieflijk, Arcari gaat er meteen voor en knalt, beukt en rost er op los ondersteund door net zo beukende Finse vrienden. Totdat er ineens twee mooie milde nummers te horen zijn, het haast aan een wiegeliedje doen denkende "Still Friends" en het countryachtige "Wherever I Go".  Maar dan is het weer gedaan met de rust in "Still Laughing". Op het laatste nummer "Get Outta My Way" neemt Dave de banjo nog even op. Op de cd staan elf eigen songs en drie covers "Travelling Riverside Blues" (Robert Johnson), "Jitterburg Swing" (Bukka White) en "Preachin' Blues" (Son House), die stuk voor stuk een eigen behandeling krijgen.

Conclusie: of Dave naar mijn commentaar heeft geluisterd bij zijn laatste cd weet ik niet (lees hier), maar ik ben blij dat er nu weer een is uitgekomen met nieuw materiaal. Voor fans van het rauwe en eerlijke blues is ook dit weer een aanrader.

Reacties

Dave Arcari op 25-03-2013 07:23
Hi Eric
Great - thank you :-)
Cheers!
Dave
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl