barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Atomic Road Kings - Atomic Road Kings (EP)

Nog maar enkele maanden geleden opgericht en nu al een EP op de markt en een tournee door Europa. Dat is wat je opschieten zou kunnen noemen. De Atomic Road Kings bestaat uit een viertal muzikanten die al ruimschoots hun sporen hebben verdiend. De band bestaande uit harmonicaman Eric von Herzen, bassist Brent Harding, zanger/gitarist Kille Jester en drummer Tom Essa hebben een achtergrond uit onder meer de Mississippi Mudsharks, Candye Kane en vele anderen. Aan ervaring dus geen gebrek.

Op de eerste song "Voodoo Woman" krijgt de band extra ondersteuning door gitarist Kid Ramos. Het is een uptempo rock 'n rollsong, waarin von Herzen laat horen op welke verschillende manieren harmonica kan worden gespeeld: vlot en ruig of ingetogen en lyrisch. Ook in "Automatic" voert de harmonica de boventoon, maar valt ook de uitstekende zang van Jester op. In "Broke And Lonely" gaat het er wat langzamer aan toe. Het is een lekkere bluesshuffle met mooie soli door harmonica en gitaar. Gedaan met de rust is het in het swingende "Straighten Up", een mix van blues, rock en rock 'n roll, en het laatste nummer "Easy Baby".

Met deze EP hebben de Atomic Road Kings alvast een prima visitekaartje afgegeven. Er volgt nog meer, want het is de bedoeling dat zij na hun Europese tournee meteen de studio induiken voor het eerste album. Laat maar komen.

Meer informatie op www.atomicroadkings.com


Reacties

Frank Roszak op 22-04-2013 22:17

Hi Eric Thank u very muchRegardsFrank Roszak

Tom Essa op 12-05-2013 09:53

Thanks Eric! My email address is tommyessa@yahoo.com

Eric Campfens op 15-05-2013 06:17
Hi Tom
Thanks for your reply. I am curious about your new album. Are you already working on it?
Wishing you all the best and hoping to hear from you.

Eric

Tom Essa op 15-05-2013 06:18
Eric,
We start recording on the 28th of this month. Should be finished by August.
Greetz,
Tom
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl