barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jimi Hendrix - People, Hell & Angels

Lijkepikkerij. Dat is het eerste woord dat in mij opkwam toen ik hoorde dat er alweer een postuum album van Jimi Hendrix uit zou komen. Maar het zou nu een album worden met niet eerder uitgebrachte opnamen. Eerlijk. Echt waar? Echt waar! Nou, niets is minder waar. De meeste van de twaalf songs zijn op de een of andere manier al eens eerder uitgebracht, hetzij op een geheel nieuw album, een box of een van de vele verzamelaars die er van hem na zijn dood in 1970 zijn uitgebracht.

De opnamen zijn gemaakt in 1968 en 1969 met als begeleiders voornamelijk Billy Cox en Buddy Miles, terwijl ook anderen als gitarist Stephen Stills, drummer Mitch Mitchell en saxofonist Lonnie Youngblood bijdragen leveren.. De songs zijn nog helemaal niet af en het is duidelijk dat er nog aan werd gewerkt. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze tracks zouden verschijnen op de opvolger van "Electric Ladyland".

De eerste song is een vrij kale versie van "Earth Blues", dat op "Crash Landing" al eens in een aangekledere versie is verschenen. Toen hebben de begeleiders gewoon opnieuw meegespeeld met de originele tapes. Wat we nu horen is het origineel, zoals het in 1968 ook daadwerkelijk is opgenomen. "Somewhere" heeft veel weg van "Little Wing", maar laat uitstekend en flitsend gitaarwerk horen. "Hear My Train A-Comin'"is ook al diverse keren uitgebracht en hoewel ook deze duidelijk nog niet af  is blijft het zeer de moeite waard. Bij ieder nummer kan ik hetzelfde commentaar leveren: overal het algemeen al goed, hoewel nog niet helemaal klaar. Positieve uitschieters zijn voor mij "Izabella", het instrumentale "Easy Blues", voornamelijk door de jagende bas van Cox, en de al genoemde "Somewhere".

Conclusie: Hoewel de nummers nog steeds in de ontwikkelfase waren is het helemaal niet slecht wat hier wordt gebracht. Een Hendrix die nog niet klaar is is zelfs nog beter als menig andere muzikant. Moet iedere Hendrixfan dit album hebben? Nee, niet per se, maar het is zeker niet teleurstellend wat er uit de speakers schalt.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl