barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
King Of The World - Can't Go Home

Het overlijden van Harry Muskee in september 2011 betekende toen ook het einde van de legendarische Cuby & the Blizzards. Gitarist Erwin Java, toen al zo'n 25 jaar bij C&B, is niet stil blijven zitten en met drummer Fokke de Jong (ex-Normaal), zanger/bassist Ruud Weber en toetsenist Govert van der Kolm wordt King Of The World opgericht. De naam van de band verwijst naar een song van John Lee Hooker en ook naar de grote drie Kings van de blues: B.B., Albert en Freddie. Het geeft hiermee ook een beetje de stijl van de band aan.

De eerste optredens werden met lovende kritieken ontvangen en nu ligt het debuutalbum "Can't Go Home" in de winkel. Van de dertien songs zijn er tien zelfgeschreven, voornamelijk door Ruud.

Het resultaat is een gevarieerd album geworden met een goede mix van rustige ballads en stevigere uptempo songs, terwijl je af en toe lichte countryinvloeden en New Orleans-stijl hoort. Er staan geen zwakke nummers op het album en als positieve uitschieters kan ik "Help Me Find The Way" met mooi ingetogen gitaarwerk van Erwin, het rockende "Better Leave While You Can" en de emotionele titelsong "Can't Go Home (For Q)". Laatstgenoemde is een bijna negen minuten slowblues, die is opgedragen aan Harry Muskee. Fenomenaal gespeeld door Erwin Java.

Conclusie: Een prachtig album door vier topmusici. Ik hoop nog veel van ze te mogen horen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl