barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Linda Valori - Days Like This

In Italië is Linda Valori wereldberoemd. Ze timmert er al jaren aan de weg, heeft diverse festivals en prijzen gewonnen en een hele serie hits op haar naam staan. Met "Days Like This" wil ze haar vleugels uitslaan, laten horen waar haar invloeden vandaan komen en zich buiten Italië ook eens goed laten horen. En omdat haar invloeden uit de blues en soul komen kun je toch het beste meteen naar de VS gaan, moet ze gedacht hebben. Het resultaat is een album met twaalf covers en met de hulp van een aantal topmuzikanten uit Chicago - Khari Parker (drums), Billy Dickens (bas), Tim Gant (keyboards) en Keith Henderson (gitaar) - zijn  het prachtige songs geworden.

Na het album een paar keer te hebben beluisterd hoor ik gewoon een jongere versie van Etta James of Aretha Franklin. Wat een strot! Het album opent met een vrolijke versie van Van Morrisons "Days Like This" met een knallende blazerssectie en wordt gevolgd door het gevoelige "Pain". Met "I Idolize You" van Ike Turner komt Linda's stem pas echt aan bod. Het is een funky blues met een prachtige gitaarsolo van bluesveteraan Mike Wheeler. Dan volgen het sexy "So Doggone Good" met prachtig gitaarwerk van Luca Giordano en het swingende "My Turn My Time" van Deitra Farr. "The Way You Love Me" is de tweede cover van een Ike Turner-song, gevolgd door een reggaeversie van de Pretendershit "Don't Get me Wrong", waarvan Linda met haar soulstem een geheel eigen versie maakt. Van "Jealous Kind" wordt een gevoelige soulballad gemaakt en "After Laughter" is een heel lief nummertje. Dan is het weer de hoogste tijd voor vuurwerk in Janis Joplins "Move Over". Fris, funky en geweldig. In de slowblues "I Smell Trouble" schittert de interactie tussen de vocalen van Linda en de felle gitaar van Mike Wheeler. Het laatste nummer is de soulklassieker, bekend van Etta James,  "If I Can't Have You", een duet met een van de beste zangers uit Chicago, Mike Avery.

De tot nog toe alleen in Italië bekende Linda Valori is met een klap geland in Chicago. Met een grandioze stem en een geweldige stijl heeft zij indruk gemaakt en dit zou een flinke stap kunnen zijn in haar carrière. Het album is gevarieerd, we horen immers blues, soul, reggae, en laat horen wat zij voor ons in petto heeft. Een aanrader.

Reacties

Frank Roszak op 19-04-2013 07:24

Thank you very much Eric.. We sure do appreciate it.RegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl