barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mike Eldred Trio - Elvis Unleaded

Na de heruitgave van "61 & 49" uit 2011 eerder dit jaar is het nu de hoogste tijd om "Elvis Unleaded" uit 2012 te beluisteren. De titel zegt alles al: twintig songs van Elvis Presley zijn door het trio opgepakt en van een blues- of americana-jasje voorzien. Het trio bestaat uit naamgever Mike Eldred (zang, gitaar), John Bazz (bas) en Jerry Angel (drums) en zij worden hier bijgestaan door pianist Gene Taylor, tenorsaxofonist Jerry Donato, trompettist Scott Yandell en het JOBS Quartet voor de achtergrondzang.

Wat voor de band spreekt is dat zij de uitvoeringen van Presley niet klakkeloos overnemen, maar die geheel naar eigen blues- en americanamodel omvormen. Zo krijgen we geheel eigen versies te horen van twintig Elvisklassiekers. Nu is dat ombuigen naar blues en americana voor rock 'n rollsongs als "Burning Love", "Hound Dog", "Lawdy Miss Clawdy" of "Jailhouse Rock" niet zo moeilijk, maar ook zoetsappige filmliedjes als "Bossa Nova Baby" en "Girls Girls Girls" zijn nu beter verteerbaar. Het is duidelijk dat de heren veel plezier hebben beleefd aan het maken van deze opnamen; dat straalt er gewoon van af.

Net als "61 & 49" is dit weer een uitstekend album. De heren kunnen rocken, dat is duidelijk. Ook Scotty Moore, ooit gitarist bij Elvis Presley heeft zich lovend over dit album uitgelaten; een betere aanbeveling kun je niet krijgen.

Reacties

Frank Roszak op 29-04-2013 23:18

Thanks Eric Aprreciate itRegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl