barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ron Dziubla - Nasty Habit

Tenor- en altsaxofonist Ron Dziubla is het best bekend voor het scheurende werk achter Duane Eddy, maar ook op albums van talloze anderen - ik noem voor het gemak alleen maar The 44s - is hij te horen. Met "Nasty Habit" is onlangs zijn derde soloalbum op het Ripcat label verschenen. Gesteund door de gitaristen R.J. Ronquillo en James Intveld, bassist Sam Bolle en drummer Pete Curry krijgen we elf instrumentale songs voorgeschoteld, waarvan er negen van de hand van Dziubla zijn.

Dat je met een saxofoon kan scheuren mag bekend zijn, maar Dziubla heeft dit toch wel tot een aparte kunst verheven. Van de eerste tonen van "Fine Time" tot de laatste zucht van "Bordello" krijgt de luisteraar echte vijftiger jaren R&B gepresenteerd. En blijf daar maar eens op stil zitten.

Mijn favoriete songs zijn het swingende "Moan", het duisterklinkende "Harlem Nocturne", waarbij ik de beelden krijg van een duistere steeg achter een nachtclub in een oude gangsterfilm, en het stampende "Night Train".

Conclusie: Ron Dziubla neemt ons mee terug naar een tijd van rock 'n roll, glanzende Chevy's, mooie meisjes en een onbezorgde jeugd. Een lekkere plaat!

Reacties

Frank Roszak op 15-04-2013 22:21

Thanks Eric

Regards,

Frank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl