barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Andy Poxon - Tomorrow

Als je het grijnzende koppie ziet op de hoes dan denk je vanzelf: "wat een broekie". Klopt ook, Andy Poxon, het mannetje dat zich onder de rode krullenbol, verbergt is pas 18 jaar oud. En dan te bedenken dat het al zijn tweede album is; op zijn zestiende bracht hij namelijk al "Red Roots" uit. En op zijn huidige cd "Tomorrow" heeft hij zich mogen verzekeren van de kennis en talenten van Duke Robillard, die voor de productie heeft gezorgd en zo links en rechts op gitaar nog wat assistentie verleend.

In tegenstelling tot wat je bij zijn leeftijd zou verwachten is Andy een volwassen muzikant; iemand met een uitstekende beheersing van zijn gitaar en een die het aandurft uitsluitend zelfgeschreven songs op cd te zetten. Van de vierteen songs heeft er een samen met Robillard geschreven, de rest is alleen van hem. Hij beperkt zich niet tot een muziekgenre, maar naast blues put hij ook uit de countryrock, country en jazz. Van de eerste tonen van de soulachtige blues "Too Bad" tot en met het jazzy duet"Jammin' At Lakewest" met Robillard blijft de luisteraar geboeid door de smaakvolle en melodieuze songs. Alleen aan zijn stem hoor je dat Andy nog jong is en hij forceert nergens om dit te verbergen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de ongure blues "Too Bad", de slowblues "Tomorrow" en het jazzy vuurwerk van de heren Poxon en Robillard in het al genoemde "Jammin' ...."

Ik was van Andy's eerste cd al behoorlijk onder de indruk en als de groeiende lijn zich voortzet die hij met "Tomorrow" laat horen dan kunnen we nog heel wat van hem verwachten.

Reacties

Frank Roszak op 13-05-2013 22:28

Thanks Eric well done my friendRegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl