barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Brad Vickers & His Vestapolitans - Great Day In The Morning

Wie denkt dat blues alleen maar gaat over ellende, armoe en leed moet toch eens dit album beluisteren. Brad Vickers heeft geen zin in doemdenken en zwartkijken en dat is duidelijk te horen op zijn vierde album met de veelzeggende titel "Great Day In The Morning".

Twaalf van de vijftien songs zijn van de hand van Brad Vickers of Margey Peters. De band bestaat uit zanger/gitarist Vickers en de al genoemde Peters (bas, viool) uit Jim Davis (klarinet/tenorsax), Matt Cowan (bariton-/tenor sax), Dave Gross (staande bas), V. D. King (banjolele), Gina Sicilia (zang), Christine Santelli (zang), Charles Burnham (viool), Michael Bram (mandoline) and Bill Rankin (drums).

Na een kort intro zet de band flink in met het swingend rockende blues "Little Gem" en vervolgt net zo swingend met "Train Goin' Westward Bound", een song met een bluegrass tintje. En binnen  dit stramien beweegt zich de muziek op dit album zo'n beetje. Het zijn over het algemeen vrolijke songs; voor het grootste deel blues, maar ook rags en je hoort zo af en toe ook wat countryinvloeden. Mijn favorieten zijn de countryblues "Sit Down And Talk" en "Saturday Blues" en de bluesrag "Dallas Blues" met aanstekelijk blazerswerk, een lekkere vioolsolo en eindigend als dixieland. Heerlijk.

Wederom een prima album van Brad Vickers & His Vestapolitans. Zeer gevarieerd, avontuurlijk en swingend. Probeer maar eens stil te blijven zitten; dat lukt je niet.

Reacties

Frank Roszak op 02-05-2013 18:41

Thank you Eric..RegardsFrank Roszak

Brad Vickers op 02-05-2013 22:34

Hi, Eric. We're so glad that you are enjoying "Great Day In The Morning."Many thanks for your interest and support.Best to you!-Brad

P.S. We did get the translation via our radio promoter, Frank Roszak.Again, thank you.

Brad Vickers & His Vestapolitans
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl