barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
King King - Standing In The Shadows

Met een enorme klap landden zij twee jaar geleden op de Britse bluespodia, gristen in hun thuisland meteen de prijzen voor Beste Britse Bluesband 2012 en Beste Britse Blues-cd 2012 mee en zijn sindsdien alleen nog maar groter geworden. Samengesteld uit zanger/gitarist Alan Nimmo, drummer Wayne Proctor, toetsenist Bennett Holland en bassist Lindsay Coulson doet de band de tijden van Taste, Free, Bad Company herleven met hun eerlijke bluesrock zonder een kopie van hen te zijn.

En nu ligt hun tweede album "Standing In The Shadows" in de winkels en - zeer passend - ook in mijn cd-speler. Op de cd staan acht eigen nummers en twee covers van Frankie Miller en de Free. Wat meteen opvalt is de uitstekende flexibele en soulvolle stem van voorman Nimmo; bij wijlen doet hij denken aan Paul Rodgers. En dat zijn toch grote schoenen die gevuld moeten worden. Die stem, maar zeker ook Nimmo's gitaar maken van "A Long History Of Love" en "Heavy Of Load" m.i. de beste nummers van de cd. Alle songs zitten uitstekend in elkaar en uptempo rockers wisselen gevoelige balladen af, zodat je geen moment verveeld hoeft te raken.

Conclusie: Een uitstekend tweede album van deze Britten en een absolute aanrader voor liefhebbers van het betere bluesrockgenre.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl