barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Matt Baxter & Jake Sampson - Haunted

Na dit album de eerste keer beluisterd te hebben waande ik mij als ik mijn ogen dicht deed even in het Mississippi van voor de oorlog. Zo moeten Robert Johnson, Son House en Bukka White in die tijd geklonken hebben. Gitarist Matt Baxter en bassist/zanger Jake Sampson hebben deze atmosfeer in tien originele songs prima weten op te pakken en vast te houden.

Maar niet alleen muzikaal brengen zij ons terug naar die tijd, ook hetgeen waarover zij zingen waren in die tijd al de meest bezongen onderwerpen. Ontrouw, bedrog, hard werken komen naar voren in "Someday", "Little Girl Gone" en "Dusty Mule". En ook de eeuwige strijd tussen het goed en het kwaad komt naar voren in "Haunted" en "Soul". Een enkele keer wordt afgeweken van de ingezette countryblues, bv. in het countryachtige "Jamie Lynn" en "Don't It Make You Feel Good", waarbij de heren ondersteuning krijgen van drums en een Hammond B3.

Conclusie: Haunted is een prima countrybluesalbum; een album met eigen composities die op een prima manier de stijl van de vooroorlogse Deltablues vertolken. Baxter is een uitstekend gitarist die prachtig werk verricht en een prima aanvulling vormt op de goede stem van Sampson.

Reacties

Frank Roszak op 30-05-2013 18:22

Thank u EricRegardsFrank Roszak

Frank Roszak op 07-06-2013 07:19

Thank u Eric More on the way to you?RegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl