barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Semi-Twang - The Why And The What For

Een band die al wat jaren meedraait is het uit Nashville afkomstige Semi-Twang. Muzikaal zouden zij in het vakje 'countryrock' horen, maar omdat we hier niet aan vakjes doen en er ook weer veel southern rock, soul en blues doorklinkt bespreek ik ze ook op deze aan blues gewijde website.

Het eerste album, "Salty Tears" werd al in 1988 uitgebracht. Hierna gingen de leden ieder huns weegs om in 2009 weer samen te komen. In 2011 verscheen "The Wages Of Sin" en nu ligt "The Why And The What For" in de winkels.

En wat we voorgeschoteld krijgen is zeker om over naar huis te schrijven. Het album bevat een weloverwogen combinatie van country, southern rock, americana en rock 'n roll. Zanger John Sieger heeft een aangename soulvolle en lenige stem met net dát randje wat het zo lekker maakt, het gitaarwerk is ruimschoots voor handen en de blazerssectie geeft de songs net dat beetje extra soul mee. Mijn favoriete songs zijn de vlotte opener "The Wrong Side Of The Tracks", het humoristische "Handsome Man" en het aan de oude Stones herinnerende "You Love Everybody"

Liefhebbers van de southern rock van bv. de Black Crowes moeten hier zeker eens naar luisteren.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl