barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Trampled Under Foot - Live in Qbus, Leiden 20 mei 2013

Toen ik hoorde dat ik kaarten had voor een optreden van Trampled Under Foot, dé nieuwe bluessensatie uit de VS, moest ik onwillekeurig denken aan de song met deze naam van Led Zeppelin. Ik had al visioenen van headbangen en jeukende trommelvliezen, maar dat viel allemaal reuze mee.

Trampled Under Foot bestaat uit twee broers en een zus met de achternaam Schnebelen: Danielle (zang, bas, gitaar), Kris (drums) en Nick (gitaar, zang, drums). Het trio is afkomstig uit Kansas City en heeft sinds de oprichting een aantal cd's en een dvd uitgebracht en ook maar even flink wat prijzen binnengesleept.

En vanaf het begin van het optreden is meteen duidelijk waarom. Vanaf de eerste noten wordt een prachtige partij blues de zaal ingeslingerd en weet de band meteen het publiek bij zijn lurven te grijpen en niet meer los te laten. De basis wordt gevormd door het solide drumwerk van Kris en de melodieuze bas van Danielle. Dit vormt het fundament waarop Danielles fantastische soulvolle stem en Nicks vlammende gitaarwerk hun werk kunnen doen.

De set bestaat uit een goede mix van uptempo songs, afgewisseld door meeslepende ballads. Een leuke onderbreking wordt ongeveer halverwege gevormd door Nick, die zichzelf als een one-man band begeleidt op gitaar en drums. Na twee solosongs voegt Danielle zich op gitaar bij hem en wordt - nadat het opnieuw stemmen van de gitaren vrij lang duurt - het bekende Hooker/Raitt-duet "I'm In The Mood For Love" gebracht, waarna ook Kris terugkeert van pauze en de band er voor de tweede helft vol tegenaan gaat. Eigen songs worden afgewisseld door covers en tot aan het eind weet Trampled Under Foot het publiek te boeien.

Het was mijn eerste kennismaking met de muziek van deze band en ik ben er zeer onder de indruk van geraakt. Wie ze nog wil zien moet snel zijn; ze treden op 25 mei op het Duvel Blues Festival in België en op 26 mei in het Bluescafé in Venlo op. Daarna vertrekken ze weer naar Amerika.

Meer informatie is te lezen op www.tufkc.com

Reacties

Trampled Under Foot op 23-05-2013 07:27

Thank you for catching the show and writing a review for it- that will help spread the word for sure! Thank you and we will see you soon I hope!Sent from my iPhone

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl