barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Armadillo Blues - Armadillo Blues (EP)

Armadillo Blues is een Zweeds trio, bestaande uit Jesper Hedegaard (bas, zang), Stefan Bergstrand (gitaar) en Kenth Johansson (drums, achtergrondzang). In eigen land hebben zij op hun eigen label al drie cd's uitgebracht. Als voorbereiding op hun vierde album, die naar alle waarschijnlijkheid in augustus verschijnt, is alvast een EP uitgebracht.

Het eerste nummer "Sunshine" geeft al meteen een prettig visitekaartje af. Een strakke boogie met wat lijzige zang en gitaarspel dat wat achter het ritme aan komt zetten. Iets dat een mooie spanning oproept.  "Another Man" is een lichtrockend bluesnummer met een fijne melodieuze gitaarsolo. Dit wordt gevolgd door het zwaarmoedige "Death" met een trieste tekst en meeslepende gitaarsolo. Met "Righteous Man" gaat de band  pas echt rocken en ook dit gaat ze prima af.

Deze EP is mijn eerste kennismaking met deze Zweedse bluesband en het is goed bevallen. Liefhebbers van blues weten inmiddels dat er behoorlijk wat bluestalent uit Scandinavië komt. Armadillo Blues kan zich er met een gerust hart tussen scharen. Ik ben benieuwd naar hun andere werk en zou ze best ook live willen zien.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl