barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bonnie Whitmore - There I Go Again

Eigenlijk komt ze uit de hoek van de Americana en rock, maar ik vind dat Bonnie Whitmore voldoende soul en blues in zich heeft om ook hier te worden besproken. Zij komt uit een muzikale familie en reisde al op haar achtste met de familieband (bestaande uit pa, ma en dochters) door het land. Zij speelt bas, cello en gitaar en schrijft haar liedjes zelf. Luisterend naar haar muziek doet zij mij een beetje denken aan een vrouwelijke Tom Petty.

Met "There I Go Again" heeft zij haar tweede soloalbum uitgebracht. Een album vol met soulvol getinte Americana en met songs die een boodschap meegeven of op zijn minst toch een verhaal vertellen. Zij varieert van vrolijke rock 'n roll-achtige nummers als de titelsong "There I Go Again" en "High In The Sky" naar de rustigere bedachtzame "Heartbreaker" en "Colored Kisses". En wat de stijl ook is, het is aanstekelijk en ligt lekker in het gehoor. Ieder nummer is goed opgebouwd en uitgevoerd, maar de beste zijn voor mij het vlotte "Reckless And Young", met een intrigerend samenspel tussen 12-snarige gitaar en viool, en het droevige en aangrijpende "Borderline".

Bonnie Whitmore is een uitstekende vertegenwoordiger van hedendaagse serieuze muziek. Een goed mix van rock, country en blues. Kortom, Americana. Zij is een goed componist van goed in het gehoor liggende en  toch veelzeggende songs. Een prima album dus.

Reacties

Tony Bonyata op 24-06-2013 22:27

Thanks, Eric. I didn't see the attachment. If you're able to send it when you have a chance that'd be great.

Best ~
Tony Bonyata op 24-06-2013 22:28

Thanks much, Eric!

Best ~
T
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl