barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Hugh Laurie - Didn't It Rain

O jee, weer zo'n acteur die perse moet zingen. Het is al vaker gebeurd en niet altijd even goed gegaan. In tegenstelling tot anderen kan Hugh Laurie echt wel wat. In Groot-Brittannië was hij al ruim twintig jaar bekend als komisch acteur als helft van het duo Fry & Laurie en zijn rollen in onder meer Blackadder. Een wereldster werd hij in zijn rol als de chagrijnige aan drugs verslaafde Dr. House.

 

Maar terug naar de muziek. Ik schreef al dat Laurie echt wel wat kan. Dat was twee jaar geleden al te horen op zijn debuut-cd "Let Them Talk". Met "Didn't It Rain" toont Laurie opnieuw zijn liefde voor de blues. Net als op de eerste cd zijn hier oude bluessongs genomen en door Laurie bewerkt en met begeleiding van een prima band opgenomen. Je vindt hier uitstekende vertolkingen van songs als "The Weed Smoker's Dream", "Careless Love", "Vicksburg Blues" en "The St. Louis Blues". Het is duidelijk dat Laurie heeft getracht het karakter van de originele songs zo goed mogelijk te benaderen. op enkele songs laat hij de zang over aan anderen, Taj Mahal, Gaby Moreno en Jean McClain. Vooral deze laatste is topklasse in Bessie Smiths "Send Me To The 'Lectric Chair".

Wellicht dat bluespuristen rillen van een dergelijk album, maar ik heb er absoluut geen moeite mee. In tegendeel, ik vind het juist een sterk album. En als Laurie's populariteit helpt met het bekend maken van de blues bij een groter publiek dan is dat wat mij betreft alleen maar een bonus.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl