barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Little Mike & the Tornadoes - Forgive Me

Na een pauze van enkele jaren zijn Little Mike & the Tornadoes weer terug waar zij horen, namelijk op het podium. En hoe!

Na zijn debuut op albums van Pinetop Perkins en Hubert Slim kwam "Heart Attack", de eerste eigen cd van Little Mike & the Tornadoes uit in 1990. De komende jaren volgden op regelmatige basis nieuwe albums tot het na 2003 stil werd. Maar eindelijk volgt nu "Forgive Me", waarmee de band zichzelf opnieuw in de belangstelling brengt.  De band bestaat naast Little Mike Markowitz (zang, harmonica) uit gitarist Troy Nahumko, drummer Cam Robb, bassist Chris Brzezicki, toetsenist Jim McKaba en Sonny Rhodes, die de lapsteel-gitaar bespeelt.

Het album bestaat uit 11 zelfgeschreven songs en laat blues van de bovenste plank horen. Dat is al meteen duidelijk met de opener, het instrumentale "Opelousas Rain", waarop zowel de gewone als de lapsteel gitaar de harmonica van Mike prachtig afwisselen en aanvullen. De overige tien songs zijn een aangename mix van Texas-, Chicago- en soulblues. Fraaie uitschieters zijn de Texasblues "Wait A Minute Baby", het stampende "Tell me Baby" en het swingende "Fool To Long"

Gewoon een dik uur lekker smeuïge blues. Opwindend, swingend en meeslepend, wat wil je nog meer?

Meer informatie op www.littlemikeandthetornadoes.com

Om in de stemming te komen een oud nummer uit 1992:

Reacties

Frank Roszak op 26-06-2013 16:25

Thanks Eric He will be happy Do u have a direct link for me so I can post?RegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl