barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Magic Frankie - Bluesroute Scyedam, 1 juni 2013

Het heeft even geduurd, maar eindelijk mochten we Magic Frankie ook in Schiedam begroeten. Niet dat hij er nog nooit was geweest, maar dat was privé, bij mij thuis, en niet om te spelen. Na enkele jaren met anderen te hebben gespeeld, waarbij de Southside Blues Revue min of meer zijn vaste begeleidingsband was, heeft hij zijn oude Blues Disease weer nieuw leven ingeblazen en met oudgedienden Pascal Lanslots (keyboards) en Frans Damen (drums) zie je hem weer regelmatig door het hele land opduiken. Met de min of meer vaste invaller Eric Wels op bas is de band compleet.

Het was helaas vrij fris en dat was waarschijnlijk de reden voor de tamelijk matige belangstelling van het publiek in de altijd gezellige binnenstad van Schiedam. Ook de gloedvolle aankondiging van de plaatselijke spraakwaterval Jack Kerklaan mocht niet baten. Bij het begin had dat ook zijn weerslag op de band, die wat stroef op gang kwam. Maar al snel kwam de band los en dat werkte aanstekelijk op het publiek. Het optreden duurde bijna anderhalf uur en we hoorden songs als “Cryin' Over You”, “Honey Hush”, “Crazy For My Baby” en “I Just Want To Make Love To You” langskomen. Een stevig groovende Frans Damen met de melodieus spelende Eric Wels zorgen voor een uitstekende basis, die Pascal en Frankie de gelegenheid geeft te excelleren. Pascal ging regelmatig goed tekeer op de toetsen en hij had het merkbaar prima naar zijn zin. Als je hem ziet lachen dan zit het wel goed. En Frankie toverde de ene na de andere spetterende solo naar voren.

Kortom, na een wat traag begin was het wederom een prima en inspirerend optreden van nog steeds een van de betere bluesbands van Nederland.

                    

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl