barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Pam Taylor Band - Hot Mess

Als het begrip 'met de paplepel ingegoten' op iemand van toepassing is dan is het wel op Pam Taylor. Haar opa was zanger en gitarist, haar vader speelt saxofoon en Pam zet de muzikale traditie in de derde generatie voort. Zij is afkomstig uit South Carolina en met "Hot Mess" heeft zij een prima debuutalbum op de markt gebracht. Van de tien songs zijn er negen door haar zelf geschreven. Muzikaal ondersteund wordt zij door haar vader Mike Taylor op saxofoon, leadgitarist Kyle Phillips, bassist Rusty Gilreath, drummer LA Freeman en toetsenist Ryan Christ Winters.

Naast haar kwaliteiten als componist en gitarist is het vooral haar zang die opvalt. Meteen bij het eerste nummer "Smile Again" laat zij horen wat zij in huis heeft. Zij beschikt over een heldere flexibele stem met net dat lekkere rauwe randje, dat er zo'n lekkere soul aan geeft. De interactie tussen stem, saxofoon en leadgitaar zorgen voor een jazzy invloed, wat ook hoorbaar is in "Hot Mess" en "All The Same For Me". In "Next Time You Think Of Cheating" en "All I Got Left" zitten we diep in de downhome blues.

Een prima debuutalbum van een zeer getalenteerd componiste/muzikante. De nummers zitten uitstekend in elkaar en worden door de band uitstekend uitgevoerd. Een grote belofte.

Meer informatie op www.pamtaylorband.com

Reacties

Frank Roszak op 06-06-2013 22:11

Thanks Eric much appreciated..RegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl