barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sterling Koch - Let it Slide

Een volstrekt uniek geluid wordt geboden door het gebruik van de lapsteel-gitaar in de blues. Het is een instrument dat over het algemeen wordt geassocieerd met countrymuziek, maar ook blues is er uitstekend op te spelen. Sterling Koch is afkomstig uit Pottsville, Pennsylvania en heeft vele jaren gewerkt als gitarist. Maar na een hernia en problemen met zijn nek moest hij in 2004 overschakelen op een ander instrument. En dat werd voor hem de lapsteel-gitaar.

"Let It Slide" is het vijfde album dat Koch in deze vorm heeft uitgebracht. Hij wordt hier ter zijde gestaan door bassist Gene Babula en drummer John Goba. Van de dertien songs zijn er acht door Koch zelf geschreven. De combinatie van Chicagoblues en de lapsteel-gitaar is heel interessant te noemen. Na een rustig en akoestisch begin met het zelfgeschreven 1 minuut durende "Shape I'm In" gaat de stekker erin, voegt de band zich erbij en knalt het nummer met dezelfde titel, maar nu van de hand van Doyle Bramhall, uit de speakers. Wat dan volgt is een prima mix van klassieke blues en rockende blues, afgewisseld met een enkele ballad. Mijn favorieten zijn de zijn de gepassioneerd gezongen Elmore James-cover "It Hurts Me Too" en de rauwe blues "I Only Want To Be With You".

Sterling Koch heeft met dit zeer creatieve album laten zien dat ook op de lapsteel uitstekend de blues kan worden gespeeld. De cd is spannend, opwindend en gewoon mooi.

Reacties

Frank Roszak op 08-06-2013 09:00

Thank you EricRegardsFrank Roszak

Frank Roszak op 08-06-2013 09:00

Thank you EricRegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl