barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Blues Power Band - Dark Room

De Blues Power Band is een zes man sterke bluesrockband uit Frankrijk, die zijn naam eer aan doet. Stevige powerblues is wat ons wordt voorgeschoteld. Hun eerste cd werd al meteen uitgeroepen tot 'Best Blues Album of the Year'. De band bestaat uit zanger Hervé “Bannish” Joachim, gitaristen Regis Lavisse en Pascal Guegan, bassist Nicolas Paullin, drummer Olivier Picard en Damien Cornelis op de toetsen. "Dark Room" is hun tweede album.

Dat het Bluespower is wat de klok slaat is meteen duidelijk bij de opener "Fr-fr-fr-frustrated", een bijna naar hardrock neigende song. Het grootste deel bestaat uit stevige energieke songs, maar voor de variatie wordt er ook af en toe nog wel eens gas terug genomen. Of songs beginnen rustig en als je denkt dat je op adem bent gekomen wordt het tempo weer verhoogd, zoals in "Nr. 5 Anger". Mijn favoriete nummers zijn de titelsong "Dark Room", een sinister nummer met een halverwege fraai gitaarwerk, en "Momento Mori" met verrassende stiltes. 

"Dark Room" is op zich een prima bluesrockalbum, maar nieuwe is het allemaal niet. We hebben het allemaal wel eens gehoord. Of dat een beletsel moet zijn om het album te kopen? Zeker niet, de liefhebber van dit genre kan hem met een gerust hart aanschaffen.

Reacties

Hervé Joachim op 20-08-2013 08:36

Hello Eric,I saw for your chronicle about Dark Room and your message on facebook. It is great, big tks.Yes, would it be If possible to get the translation?Many thanks in advanceAll the bestHervé JBPB Prod

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl