barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Cassie Taylor - Out Of My Mind

Als tiener speelde zij al in de band van haar vader, Otis Taylor. Zij toerde met hem de wereld rond, speelde op acht albums mee, debuteerde zelf in 2011 met "Blue" en maakte deel uit van 'Girls with Guitars'. Dan kun je wel zeggen dat je op je 26e al een veteraan genoemd mag worden. Toch heeft deze status niet vanzelf gezorgd voor voldoende krediet en haar man moest zijn auto verkopen op de opnamen van het nieuwe album te kunnen bekostigen. En ik kan zeggen dat het dat wel waard is geweest.

Cassie is niet net als haar vader een bluesartiest pur sang. De basis is blues, maar er zitten duidelijke invloeden in van jazz, rock en soul. Zij speelt naast de bas ook Hammondorgel, piano en de theremin en bovendien zingt zij. Zij wordt ondersteund door een goede band, waarin vooral gitarist Steve Mignano een hoofdrol speelt. Öut Of My Mind" bestaat uit dertien zelfgeschreven songs en varieert voldoende in stijl en tempo om het album interessant en spannend te houden. Positieve uitschieters zijn wat mij betreft het ingetogen gezongen akoestische "Lay My Head On Your Pillow", het opwindende "That's My Man" en de ballad "Again" met een prachtige gitaarsolo van Mignano.

Een klein puntje van kritiek is de toch wat delicate stem van Cassie, die bij de hardere rockende songs wat minder goed uit de verf komt en beter past bij ballads en rustigere nummers. Verder is dit een prima album.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl