barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dana Fuchs - Bliss Avenue

Na haar debuut in 2003 heeft Dana Fuchs ons op regelmatige basis verblijd met een nieuwe cd en toert zij vaak rond, waarbij zij ook in ons land een graag geziene gaste is. Vanzelfsprekend werkt haar uiterlijk mee, maar ook met de ogen dicht weet zij ons steeds aangenaam te verrassen. Zij werd in het verleden vaak vergeleken met een jonge Janis Joplin - ze heeft haar zelfs vertolkt in een musical op Broadway - maar Dana is beter dan een gewone imitator. Dat bewijst ze ook weer met haar laatste album "Bliss Avenue".

Iets dat zij sowieso gemeen heeft met Joplin zijn de geweldige stem en de pure emotie, waarmee zij zingt. "Bliss Avenue" is een gevarieerd album geworden en Dana leidt ons door bluesrock, country, soul en doodgewone rauwe rock. Door die variatie legt zij zich niet vast op één bepaalde stijl en dat vind ik wel prima. Het is ook een zeer persoonlijk album geworden. Dana weet haar persoonlijke ervaring om te zetten in goede songs. Een voorbeeld hiervan is "So Hard To Move", waarin zij vertelt over het overlijden van haar broer. Een prachtig en treurig soulvol gezongen song. Andere nummers die eruit springen zijn "Baby Loves The Life", een rockballad die zich langzaam opbouwt, en het tegen southern rock aanleunende "Vagabond Wind".

Met "Bliss Avenue" heeft Dana Fuchs een behoorlijk goed album uitgebracht. Persoonlijk vond ik haar vorige album "Love To Beg" nog wat beter, maar in zijn geheel genomen mag deze er zeker ook zijn.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl