barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Maks - Winter In Vegas

Maks is een nieuwe Nederlandse bluesrockband, die is opgebouwd rond zanger/drummer Maks A. Tot enkele jaren gelden drummer bij de Rotterdamse Woody & The Bluepackers. Samen met o.m. zijn langjarige vriend en Woody-lid Peter Barnouw op gitaar en zanger/gitarist Jeroen van Tuijl is hij de studio ingetogen voor het inspelen van een nieuwe cd, die rond oktober gaat verschijnen.

Als voorproefje kreeg ik alvast een promo-cd toegestuurd met zeven songs die straks op de cd hun vaste plaats gaan krijgen.

          

Het eerste nummer klinkt mij bekend in de oren: krekels, onweer en een slidegitaar. "Porch" stond al op een cd van Woody & the Bluepackers. Met het uptempo "I Want To Be Loved" gaat het pas echt beginnen. Het is een rock 'n roll-bewerking van het aloude Muddy Watersnummer en stilzitten is nu al niet meer mogelijk. Met het stevige "A Fistful Of Nothing" wordt het een en ander nog wat meer kracht bijgezet. Vervolgens is de Robert Johnson-klassieker "Stones In My Passway" aan de beurt, die hier in een met klagende slidegitaar op een prachtige en gevoelige wijze wordt uitgevoerd. "Last Thing On Your Mind" is een onvervalste rocker, compleet met een felle gitaarsolo van Jeroen. Mijn favoriete song hier is het dreigend gezongen "The Gods In My Head", een bluesrocker met stevig gitaarwerk en een verrassende fluitsolo halverwege. Afgesloten wordt de cd met het ingetogen "Winter In Vegas", een meeslepende song met gevoelige vocalen en fraai gitaarwerk.

Een aantal maanden geleden vertelde Jeroen mij al dat Maks met een nieuwe cd bezig was. Het voorproefje dat ik nu heb gekregen smaakt in ieder geval naar meer. Ik ben benieuwd naar de rest, maar moet nog een paar maanden geduld hebben.

Reacties

Peter Lebbink op 10-07-2013 20:04

Eric, hi! Heel erg bedankt voor de recensie! Wij spreken elkaar na de vakantie...eeehhh.. tour! :-)Groeten,Maks

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl