barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Michael Louis Band - Morning Gasoline

De Michael Louis Band is een bluesrocktrio uit Brooklyn, New York, die enerzijds zijn beïnvloed door de Britse rockbands uit de zestiger jaren (Beatles, Kinks, Rolling Stones e.d.) en anderzijds door de Amerikaanse blues van Muddy Waters, Howlin' Wolf, Albert, B.B. en Freddy. Het trio bestaat naast naamgever Michael Louis (zang, gitaar) uit bassist Andrei Sebastian en drummer Keith Crupi. De muziek van de band laat zich het best omschrijven als blues met duidelijke invloeden van funk, soul en rock 'n roll. Hun laatste album "Morning Gasoline" is nog niet officieel uit, maar ik kreeg het als prerelease alvast toegezonden. Van de elf songs zijn er negen door de band zelf geschreven.

Met een stortvloed aan gitaren wordt de titelsong "Morning Gasoline" over de luisteraar uitgestort. Het is in het begin even wennen, maar na een aantal keer luisteren ga je horen welke lagen er allemaal in verstopt liggen. Een knappe song. Maar het is niet allemaal geweld wat de klok slaat. Het album bestaat uit een mooie mix van stevige songs en rustige,  bedachtzame ballads. Mijn favorieten zijn de rauwe rockversie van "Superstition" (Stevie Wonder), dat door tempowisselingen een dreigend karakter krijgt, de ruige boogie "Flower That Blooms" met opwindend gitaarwerk en het instrumentale "Tazer" met een gitaar die mij aan Hendrix doet denken.

Over het algemeen dus een prima album en zeker zouden de liefhebbers van bluesrock deze moeten beluisteren en aanschaffen.

De prerelease kan nu al via de website worden gedownload: http://themichaellouisband.bandcamp.com/releases

Reacties

Michael Louis op 28-07-2013 11:17

Ok Thank you Eric. Regards, ML

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl