barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Paul Rose - Double Life

Kijk je naar de hoes dan weet je in feite al wat je voorgeschoteld krijgt: Ouderwetse Blues. Paul Rose is een uitstekende uit Engeland afkomstige gitarist, die in eigen land al een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd. Een echte virtuoos die geheel terecht ooit de titel "Guitarist of the year" heeft gewonnen. Goed, in Engeland kent men hem, nu de rest van Europa nog. Want daar blijft hij een beetje achter. Wellicht dat dit album daar een beetje verandering in kan brengen.

"Double Life" is opgenomen in de Steakhouse Studio in Hollywood en hij heeft een keur aan muzikanten gekregen om hem te begeleiden. Dat zijn, naast zijn eigen bassist Kenny Hutchinson, gitarist Randy Jacobs (B.B. King), drummer Richie Morales (Al Dimeola), organist Tio Banks (Duran Duran). De zang wordt maar liefst door vier vocalisten verzorgd: Sweet Pea Atkinson (Was Not Was), Bernard Fowler (achtergrondzang bij de Rolling Stones), Terry Evans en Raffia Ford (o.m. Aretha Franklin).

Het album bestaat uit elf covers van blues- en klassiekers en we horen songs als "Honey Hush", "Dark End Of The Street", "Stormy Monday" en "Ball And Chain" op vakkundige wijze vertolkt worden. Op ieder nummer kan Paul zijn virtuositeit botvieren. Uitschieters zijn wat mij betreft het door Terry Evans gezongen "Dark End Of The Street", waarin Paul door zijn frasering de song kleur geeft, "Stormy Monday" met fraaie interactie tussen zang en gitaar en het krachtige "Ball And Chain"

Enig punt van kritiek is dat de productie tot in de puntjes verzorgd is, waardoor af en toe de emotie weg blijft. Verder is het een prima album en misschien een manier om bekendheid te krijgen bij het Europese publiek.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl