barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Beth Hart & Joe Bonamassa - Seesaw

Met hun tweede samenwerking brengen gitarist Joe Bonamassa en zangeres Beth Hart een ode aan de oorsprong van de soul. Bonamassa's veelzijdigheid komt wederom tot uiting; of hij zich nu stort op blues, hardrock, bluesrock of, zoals hier, soul, hij kan gewoon alles. En Beth Harts stem met het markante vibrato kan ook op al die muziekstijlen worden losgelaten.

Het duo heeft op "Seesaw" elf klassiekers bewerkt en er een mooie eigen en respectvolle versie van gemaakt. Of het nu Ike & Tina's stampende "Nutbush City Limits" of de zoete ballad "A Sunday Kind Of Love" van Etta James is, het is allemaal prima gedaan. Beth Hart kan heel mooi en ingetogen zingen, maar ook brullen als een leeuw en Bonamassa dans er omheen met zijn gitaar. Persoonlijke heb ik altijd moeite als Billie Holiday's "Strange Fruit" door een blanke vrouw wordt vertolkt, maar deze versie is heel respectvol, al bereikt het niet de beklemmende sfeer van het origineel. Nummers die ik nog apart wil noemen zijn Al Koopers ballad "I Love You More Than You'll Ever Know" en "Miss Lady" met geweldig gitaarwerk van Bonamassa.

Net als op hun eerste samenwerking "Don't Explain" van twee jaar geleden completeren beiden elkaar prima. Een prima formule en ik zou er niet vreemd van opkijken als dit in de toekomst nogmaals wordt opgepakt.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl