barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Billy Price - Strong

Hoewel de naam Billy Price velen misschien niet veel zegt heeft hij al een carrière van enkele decennia achter de rug. Deze als William Polak geboren zanger maakte in de zeventiger jaren een tijdlang deel uit van de band van Roy Buchanan en hij is te horen op "Live Stock" en "That's What I'm Here For". Naast een negental eigen albums heeft samenwerking met de franse bluesgitarist Fred Chapellier ook nog twee cd's opgeleverd. Ondanks deze output is hij voor het grote publiek grotendeels onbekend gebleven.

Vanwege zijn huidskleur wordt Billy Price gestopt in het hokje 'blue-eyed soul'. Een beetje raar, vind ik, je hebt soul of je hebt het niet. En Billy Price heeft het, dat mag duidelijk zijn. Soul met een flinke dosis blues. En dat is duidelijk vanaf het eerste ("Driving Wheel") tot het laatste ("I've Got Love On My Mind") nummer. Muzikaal zit het album prima in elkaar. De muziek heeft een lekkere groove en swingt. Dat is voor het grootste deel te danken aan de sterke 8-mans begeleidingsband, die wordt versterkt door Monster Mike Welch, zijn franse gitaarvriend Fred Chapellier en de van de Nighthawks afkomstige Mark Wenner en Mark Stutso. Zelf vind ik de stem van Price wat minder sterk dan op vorige albums. De beste songs zijn naar mijn mening "Sweet Soul Music", niet te verwarren met de oude Arthur Conley-hit, de blues "Part Time Love" en het funky "I've Got Love On My Mind".

Jammer dat de stem van Billy Price op dit album niet meer zo goed uit de verf komt; ik heb hem betere dingen horen doen. Maar voor liefhebbers van soulblues blijft het een album, dat waard is beluisterd te worden.

Reacties

William Pollack op 01-08-2013 22:21
Thanks a lot Eric!
Billy Price
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl