barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Buddy Guy - Rhythm & Blues

Je hebt van die muzikanten, die vinden het na hun 65e wel mooi geweest en als ze er al niet helemaal mee stoppen dan doen ze het toch wel wat rustiger aan. Ze sudderen een beetje voort en vinden het wel best. Zo niet Buddy Guy. Op zijn 64e zong hij nog "Done Got Old", drie jaar geleden was het "I'm 74 Years Young" en nu op zijn 77e brengt hij weer een album met nieuw en nieuw ingespeeld werk uit. En niet een gewoon album, nee hoor, het moet dan ook maar meteen een dubbel-cd zijn.

Net als de vorige keer is het geheel geproduceerd door Tom Hambridge, die ook de drums speelt. Op de eerste cd wordt Guy begeleid door David Grissom (gitaar), Reese Wynans, (Hammond B3) en Michael Rhodes (bas) en op de tweede door Rob McNeely (gitaar), Kevin McKendree, (Hammond B3) en Tommy MacDonald (bas). Daarnaast doen ook wat gasten mee, zoals Kid Rock, Gary Clark Jr., Beth Hart, Keith Urban, en van Aerosmith Steven Tyler, Joe Perry en Brad Whitford.

De eerste schijf heet "Rhythm" en de tweede dan natuurlijk "Blues". Op "Rhythm" is de aanpak blues met een flinke dosis soul en rock. Een paar hoogtepunten zijn het door Kid Rock gezongen "Messin'With The Kid", "What You Gonna  Do About Me" met Beth Hart en "One Day Away" met Keith Urban. Het tweede schijfje "Blues" is het pure Chicagoblues wat de klok slaat. "Meet Me In Chicago" vind ik erg sterk, in "Evil Twin" krijgt hij hulp van de drie leden van Aerosmith en "Blues Don't Care" met Gary Clark Jr. is naar mijn mening hier het sterkste nummer.

Buddy Guy zal altijd wel een van de groten van de blues zijn en blijven. En door het uitbrengen van een dubbelalbum met deze kwaliteit heeft hij deze positie alleen maar bevestigd en verstevigd. Een 'must'.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl