barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Gracie Curran & The High Falutin’ Band - Proof Of Love

Een van de 'hottest acts' uit Boston en omgeving is Gracie Curran & The High Falutin’ Band. Gracie Curran is een 28-jarige zangeres, die in de kerk leerde zingen. In 2009 vormde zij de High Falutin' Band, die nu bestaat uit gitarist Tommy Carroll, bassist Paul Chase en drummer Derek John Bergman. Na het winnen van de Boston Blues Challenge en deelname aan de International Blues Challenge ligt nu hun eerste album "Proof Of Love" in de winkel.

De cd bestaat uit een negen prettig nummers, die zich allemaal in het soulblues-stramien bevinden. Het begin is een bluesgitaarlick voordat de blazers van Roomful Of Blues inzetten en er het rockende jumpblues "Even With The Rain" volgt. "Take You With Me" is een gevoelige ballad, die prachtig wordt gezongen door Gracie. In dit nummer is duidelijk dat zij heel wat met haar stem kan. Ze heeft een groot bereik, speelt met volume, kan scherp aanzetten en vervolgens weer tot een omfloerste heesheid overgaan. De rest van de songs bewegen zich tussen het stevigere blueswerk en de gevoeligere soulballads. Mijn favoriete songs zijn "Rock & A Hard Place", dat rustig begint en zich gaandeweg steeds meer opbouwt, het swingende "Can't Getta" en het donkere en lyrische "With Friends Like These".

Het feit dat de blazerssectie van Roomful Of Blues en toetsenist Bruce Bears (van Duke Robillard) al mee doen is een bewijs dat dit een veelbelovende band is. En op de cd wordt dit ook prima overgebracht. Een mooi debuut van deze goede band, die zich ook maar eens aan ons moeten komen voorstellen.

Reacties

Gracie Curran op 12-08-2013 07:26
Eric, thank you so much! We so much appreciate you taking the time and for your support as well. Very glad you enjoyed the album. Grateful you would include us in your magazine! Hopefully we will be touring Europe soon!
Thanks again,
Gracie
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl