barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
J.T. Lauritsen & Friends - Play By The Rules

Jan Tore Lauritsen is een 46-jarige bluesman uit Noorwegen, die vorig jaar de Ardent Recording Studios in Memphis heeft afgehuurd en daar met behulp van een vrienden het album "Play By The Rules" heeft opgenomen. J.T. speelt Hammond B3, accordeon, harmonica en hij zingt. In Noorwegen heeft hij met zijn band The Buckshot Hunters al zes albums uitgebracht.

Het nieuwe album "Play By The Rules" is van J.T. Lauritsen & Friends en die 'Friends', dat is een hele waslijst. Naast de overige leden van The Buckshot Hunters (Arnfinn Torrisen, Jon Grimbsby, Atle Rakvag en Ian Frederick Johannesen) noem ik van die lijst alleen de klinkende namen als Anson Funderburgh, Victor Wainwright en Billy Gibson. Van de twaalf songs zijn er zes van de hand van Lauritsen en/of leden van zijn band.

Nu wordt een accordeon hier meestal gezien als een wat suffig instrument, maar in handen van een goede bluesmuzikant kan er ook flink op worden gescheurd. Dat bewijst Lauritsen hier overduidelijk. Het album bestaat uit een goede mix van blues en soul met wat uitstapjes naar rock en americana. Het verveelt nergens en boeit van de gospelachtige soul van "Everyday Will Be Like A Holiday" tot en met het rockende "The Blues Got Me". Victor Wainwright doet mooie dingen op de piano in "Next Time" en "Memphis Boogie". Mijn favoriete songs zijn de slowblues "I'll Never Get Over You" en het gospelgetinte "Valley Of Tears".

ik kan concluderen dat ook in Noorwegen wordt begrepen hoe goede blues moet worden gespeeld. J.T. Lauritsen heeft een heel fraai album uitgebracht, dat het zeker waard is om beluisterd te worden.

Reacties

JT Lauritsen op 27-08-2013 16:29

Thanks Eric

 
Best Regards
JT Lauritsen
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl