barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jeff Jensen - Road Worn And Ragged

Hoewel hij nog jong is heeft Jeff Jensen inmiddels al een behoorlijke carrière achter de rug. Hij is dan al sinds zijn negentiende bezig een nam voor zichzelf te maken. Jensen is afkomstig uit Portland en nu al enkele jaren gevestigd in Memphis. Met zijn eigen band heeft hij al enkele cd's uitgebracht. Tevens toert en speelt hij met anderen. "Road Worn And Ragged" is waarschijnlijk het gevoel dat hij heeft na enkele jaren lang meer dan 200 optredens per jaar te hebben gedaan.

Op dit album wordt Jensen begeleid door bassist Bill Ruffino, drummer James Cunningham en organist Chris Stephenson, terwijl pianist Victor Wainwright en harmonicaspeler Brandon Santini ook spelen. Het album bestaat uit tien songs, waarvan de helft door Jensen zelf is geschreven. Deze vijf nummers kunnen als zeer persoonlijk worden opgevat en gaan over een relatie die kapot is gegaan ("Brunette Woman"), afscheid nemen (Goodbye Portland"), vermoeidheid ("River Runs Dry"), maar ook dankbaarheid ondanks de problemen die hij op zijn weg is tegengekomen ("Thankful"). De gebruikte covers en in het bijzonders "Heart Attack And Vine" van Tom Waits kleuren dit beeld alleen maar verder in. Muzikaal zit het ook snor; de band speelt strak, de muziek is melodieus en gevarieerd. Mijn favoriete songs zijn het vlotte "Brunette Woman", het trage "Heart Attack And Vine" en het lyrische "Gee Baby, Ain't I Good To You".

Jeff Jensen is een goed zanger, een prima gitarist en een uitstekend liedjesschrijver en hij heeft een heel goed album uitgebracht. Het is voor mij de eerste kennismaking met deze muzikant en ik ben er erg van onder de indruk.

Reacties

Frank Roszak op 13-08-2013 21:44

Thanks so much Eric Glad u enjoyed the record by Jeff

Jeff Jensen op 15-08-2013 22:48

Thank you so much for your great review. and thank you for supporting blues music and my brand of it. That really means a lot to me! :)

via Facebook

Eric Campfens op 15-08-2013 22:51

Thank you, Jeff. I am impressed by your song writing. Wishing you all the best.

Jeff Jensen op 15-08-2013 22:52

Thank you Eric. That is something that means the world to me, a lot people talk about my guitar playing, and I appreciate that, but my soul is in my songs them selves, my guitar playing is a way to express my songs.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl