barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Kevin Selfe - Long Walk Home

Kevin Selfe is nog niet echt bekend buiten Virginia, waar hij geboren is, en Portland, waar hij nu woont. Al eerder bracht hij als deel van de Fat Daddy Blues Band en zijn eigen Kevin Selfe & the Tornadoes albums uit, maar die hebben hem blijkbaar niet meer dan lokale bekendheid gebracht. Hij probeert het nu eens onder zijn eigen naam en met de ondersteuning van bassist Allen Markel, drummer Jimi Bott, harmonicaman Mitch Kashmar, saxofonist Doug James en pianist Gene Taylor. "Long Walk Home" bestaat uit elf zelfgeschreven songs.

Het  is een mix met duidelijke invloeden van de West Coast, uit Texas, Chicago en een behoorlijke dosis Deltablues. Maar hoewel het allemaal eigen werk is vind ik het niet bijzonder origineel. We hebben het allemaal vaker gehoord. Het is niet zo dat het niet goed gespeeld is en niet goed klinkt. Maar het heeft naar mijn mening geen eigen smoel, geen eigen karakter. Dat vind ik zonde, want Selfe en band hebben genoeg in hun mars om een eigen stijl neer te zetten. Maar als je daar even niet op let is er genoeg te genieten op dit album. Zoals de boogie "Put Me Back In Jail" met jagende slidegitaar, de slowblues "Moving Day Blues" die me aan T-Bone Walker doet denken, en het akoestische "The Blues Is My Home", waarop Selfe alleen te horen is.

Jammer van het gebrek aan originaliteit. Als Selfe dit weet te ontwikkelen dan kan hij vast en zeker enkele liga's hoger spelen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl