barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Tail Dragger - Stop Lyin'

Tail Dragger heet eigenlijk James Yance Jones, maar kreeg zijn bijnaam van Howlin' Wolf omdat hij altijd te laat was. Hij is in 1940 geboren in Arkansas en woont sinds de zestiger jaren in Chicago. Na jarenlange in diverse bands te hebben gespeeld en eigen bands te hebben geleid kreeg hij in 1982 de kans zijn eerste eigen album op te nemen voor Delmark. En vervolgens verdween dit album in de kluis om er nu pas weer te worden uitgehaald.

En dit album, "Stop Lyin'" ligt nu voor mij. Na het een aantal keer te hebben afgespeeld is het mij een raadsel dat het destijds niet is uitgebracht. Delmark heeft echt goud in hun kluis gehad. Tail Dragger wordt hier begeleid door Johnny B. Moore (leadgitaar), Jesse Lee Williams (gitaar), Willie Kent(bas), Larry Taylor (drums), Eddie “Jewtown” Burks (harmonica), Little Mack Simmons (harmonica) en Lafayette Leake (piano). Het geheel is geproduceerd door Bob Koester.

Zoals ik al schreef is het onbegrijpelijk dat deze muziek nooit eerder is uitgebracht. Het zijn negen juweeltjes, waarvan er bovendien een paar diamanten tussen zitten. Het begint al met de opener "So Ezee" met de zo voor Chicagoblues typische rollende piano, het vrolijke "Alabama Bound" en de slowblues "Please Mr. Jailer". Het 16 minuten durende radio-interview aan het eind is misschien alleen leuk voor de bluesnerds onder ons, hoewel die het waarschijnlijk ook maar een enkele keer beluisteren. Eigenlijk jammer van de ruimte.

Dit album brengt ons op een reis terug naar Chicago uit de jaren 80. Eerlijk en ongepolijst. Heerlijk gewoon.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl